Carrièresymposium

Symposium


Dinsdag 1 mei

15:00 - 19:00 | BBG


De opening van de Carrièremaand: een symposium gericht op arbeidsmarktoriëntatie! Tijdens het symposium zullen er parallelle lezingen zijn gericht op Informatica/Informatiekunde, Natuurkunde en Wiskunde. Je bent natuurlijk ook welkom bij een lezing van een andere studie.

Sollicitatietraining

van ING


Maandag 7 mei

13:00 - 15:00 | BBG 2.01


Tijdens deze workshop zullen Jessie de Groot en Margriet Wiggers (Campus Recruiters bij ING) hun ervaringen delen met betrekking tot sollicitaties. Ze zullen een aantal tips delen die je kunnen helpen bij je voorbereiding voor een interview en om het daadwerkelijke interview te rocken. Ook zullen we een stapje terug nemen, hoe weet je wat voor baan het beste bij je studieachtergrond en interesses past? Deze vraag en de volgende zullen we tijdens deze workshop beantwoorden: hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op een sollicitatiegesprek? En wat is een goede manier om tijdens je interview vragen te beantwoorden? We zullen een methode delen, die ING gebruikt, die je bij de laatste vraag zal helpen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen!

Gamedevelopment

Themadag


Dinsdag 15 mei

Gaat niet door


Helaas zal deze dag niet door gaan.

LinkedIn workshop

van de Belastingdienst


Dinsdag 22 mei

15:00 - 17:00 | BBG 2.14


Om studenten optimaal gebruik te laten maken van de mogelijkheden die LinkedIn biedt, geeft de Belastingdienst LinkedIn-trainingen. Want, Nederland kan niet zonder Belastingdienst ... en de Belastingdienst kan niet zonder jouw (social) netwerk!
Dat social media belangrijk zijn bij het onderhouden van contacten is bekend. En hierbinnen is LinkedIn het grootste zakelijke netwerk platform in Nederland. Dus is dit een prima medium om je netwerk online te onderhouden, banen te zoeken en jezelf te presenteren.
Tijdens de workshop worden de do's en don'ts in een LinkedIn-profiel besproken, hoe je effectief kunt netwerken en kennis kunt delen met vakgenoten. Ook praktische zaken zoals privacy-settings en beheer van je contactpersonen komen aanbod.
Daarnaast zal de fotocommissie ook aanwezig zijn, zodat je aan het eind een professionele foto kunt laten maken voor op LinkedIn of je CV.
LET OP: Het is belangrijk dat iedereen een eigen laptop meeneemt naar de workshop!

PhD-sessie

Informatiemiddag


Dinsdag 29 mei

17:00 - 19:00 | BBG 2.09


Wil je weten wat het inhoudt om een PhD te gaan doen na je master? Dan is dit de uitgelezen kans om hier achter te komen! Hier zullen de PhD Council van Bèta en de Phd coördinator wat algemeen vertellen over een PhD doen. Daarnaast zullen er twee PhD'ers over hun eigen ervaringen vertellen!

Netwerktraining

van Career Services


Donderdag 31 mei

13:00 - 15:00 | BBG 0.83


Bij deze training leer je hoe je jezelf het best kan presenteren tegenover bedrijven en bereid je je voor op de hierop volgende Bedrijvenborrel.

Bedrijvenborrel

in de Vagant


Donderdag 31 mei

16:30 - 19:00 | Vagant


Een breed spectrum aan potentiele werkgevers komt langs om informeel te kunnen borrelen. De bedrijvenborrel is bij uitstek geschikt om je te oriënteren op je mogelijkheden na je studie. De aanwezige bedrijven zijn als volgt:

Belastingdienst, Bol.com, DSW Zorgverzekeraars, Ebicus, KATE Innovations, Nuon, ORTEC Logistics, Procam, Rijksoverheid, Sogeti, SVI, Talent & Pro, TransIP, Triple A Risk Finance