Over het Carrièresymposium

De opening van de Carrièremaand: een symposium gericht op arbeidsmarktoriëntatie! Tijdens het symposium zullen er parallelle lezingen zijn gericht op Informatica/Informatiekunde (Turing Track), Wiskunde (Euler Track) en Natuurkunde (Newton Track). Je bent natuurlijk ook welkom bij een lezing van een andere studie. Je kunt je hier inschrijven voor het symposium. Het (voorlopige) programma is hieronder te zien.

Turing Track

BBG 0.61

Tijd Onderdeel
15:15 - 16:00
Deloitte Deloitte is een toonaangevend consultancybedrijf, actief in veel sectoren waaronder Risk Advisory, Consultancy, Financial Advisory en Accountancy. Een van de bekendste namen binnen het vak!
16:00 - 16:15 Pauze
16:15 - 17:00
Belastingdienst De Belastingdienst is de tak van de overheid die zoals de naam impliceert verantwoordelijk is voor de succesvolle implementatie en administratie van alle belastingen in het rijk. De campagnemanager van de Belastingaangifte 2018 komt spreken over de technische kant van deze campagne. Hij zal een presentatie geven waarin verschillende smaken naar voren komen zoals de achtergrond van de campagne, de techniek, functioneel beheer, productie, risicodetectie, uitval/uitworp, de app etc.
17:00 - 17:15 Pauze
17:15 - 18:00
Nedap Nedap is een groot Nederlands technologiebedrijf uit Groenlo. Ze geven de volgende lezing:
Problems, pills and software
Developing an application for medication administration, or: why working as a software engineer is about magic, mind reading, feelings and above all, people.

18:00- 19:30 Borrel en pizza

Euler Track

BBG 0.83

Tijd Onderdeel
15:15 - 16:00
ORTEC ORTEC is een van de grootste aanbieders van optimalisatie en analyseoplossingen ter wereld.
16:00 - 16:15 Pauze
16:15 - 17:00
Solid Professionals Artificial intelligence, neurale netwerken en deep learning: Het zijn slechts een paar van de buzzwords die verbonden zijn aan de technologische veranderingen van de afgelopen tien jaar. De onderliggende gemeenschappelijke noemer van deze nieuwe technologieën is machine learning. Bedrijven verzamelen steeds meer data over hun processen en met behulp van machine learning kan deze informatie worden vertaald naar nuttige conlusies.

Solid Professionals is werkzaam in de financiële sector. Onze expertise ligt op het gebied van Finance en Risk Management, en sinds een jaar ontwikkelen we ons op het gebied van data science. Onze klanten zijn banken, verzekeraars en andere financiele instellingen. Deze partijen zijn vaak grote ondernemingen, die beschikken over gigantische bakken data. Ook zijn het vaak oudere bedrijven, waardoor ze de expertise missen om hier goed gebruik van te maken. Hier liggen kansen voor Solid Professionals, want wij kunnen die expertise bieden.

In deze presentatie zullen we in meer detail inzoomen op neurale netwerken, de state-of-the-art technieken van nu. Op een fundamenteel niveau behandelen we de werking van deze algoritmes en geven we voorbeelden van onze projecten waar data science en AI een grote rol in spelen.
17:00 - 17:15 Pauze
17:15 - 18:00
CWI Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) is het nationale onderzoeksinstituut voor onderzoek in de wiskunde en informatica in Nederland.
18:00 - 19:30 Borrel en pizza

Newton Track

KBG Pangea

Tijd Onderdeel
15:15 - 16:00
ASML ASML is een van de snelst groeiende Nederlandse en internationale bedrijven. Ze maken chipmaakmachines en werken hiervoor op de grenzen van wat natuurkundig mogelijk is.
How an astrophysicist ended up at ASML

I’ve studied astrophysics during my master’s (Utrecht) and PhD (Leiden), after which I found a job at ASML. There I’ve worked at Research, Corporate Marketing, and Development and Engineering. During my talk I will explain the career choices I made, why I enjoy working at ASML, and illustrate the range of job options a STEM background provides. My goal is to allow you to make a better decision for your own career.
16:00 - 16:15 Pauze
16:15 - 17:00
TNO De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. De missie van TNO is mensen en kennis verbinden om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.
17:00 - 17:15 Pauze
17:15 - 18:00
Nikhef Nikhef is het Nationaal instituut voor subatomaire fysica in Nederland. Het Nikhef is een samenwerkingsverband tussen de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM), de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht. Zoals elk groot onderzoeksinstituut bieden ze veel mogelijkheden voor academische carrieres in de natuurkunde.
18:00 - 19:30 Borrel en pizza

Foto's van het afgelopen Carrièresymposium